Lenkeprojekt – Alkotóhét 2013

Véget ért a Lenkeprojekt 2013-as alkotóhete: 10 nap sok-sok kísérletezéssel, közös tervezéssel, alkotással és örömmel. Az alkotóhéttel a MomeEcoLab célja az volt, hogy a gyerekkel együtt találjon ki olyan közösség- és kreativitásfejlesztő, identitáserősítő megoldásokat, melyek a 16 település gyerekeit képző Bódvaszilasi Általános Iskola tevékenységébe illeszthetők. A tervek végső megvalósításához 2013 szeptemberében térünk vissza az iskolába.

Az iskolaudvar

Az alkotótábor első felét jórészt Bódvaszilason töltöttük és azon gondolkoztunk, hogy lehetne inspirálóvá, kreativitásra ösztönzővé tenni a szabadtéri játékok helyszínéül szolgáló betonudvart. Az udvar mellett végigfutó betonpadkát hangulatpaddá alakítottuk: a “Hogy vagy?” pad lehetőséget ad az egymást közti játékos kommunikációra és sokféleképp használható felületet kínál különböző szabadtéri játékokhoz.

IMG_7594szívfestésIMG_7990

A gyerekekkel közös játékok segítettek abban, hogy lássuk, hogyan használják az udvar nagy betonfelületét. A következő hetekben az alkotóhét során gyűjtött tanulságokat felhasználva tervezünk egy adaptív, festett játszóterületet, amely nyitott az új és új szabadtéri játékok kitalálásához. Ehhez készítünk egy közösség, mozgáskészség és kreativitás fejlesztő játékokkal teli kézikönyvet is, melyet az iskola oktatói vagy épp a gyerekek maguk is kiegészíthetnek további játékötletekkel.

IMG_7679IMG_7829

Iskolai fejlesztő csomag

Az iskolaudvar kialakítása mellett célunk egy fejlesztő- és identitáserősítő játékokat tartalmazó iskolai csomag tervezése és elkészítése az idei elsősök számára. A bódvalenkei és bódvaszilasi gyerekek segítségével kipróbálhattunk és továbbfejleszthettünk több elképzelést is. A következő hetekben azon dolgozunk majd, hogy szeptemberben mind az iskolaudvar játszófelülete, mind a fejlesztőcsomag megvalósuljon.

IMG_7946IMG_7904

Ezúton is köszönjük a Bódvaszilasi Általános Iskola, a bódvaszilasiak és a bódvalenkeiek vendégszeretetét, a bódvalenkei Gyerektábor szervezőinek segítségét és szponzoraink – a Trilak, a Mérték Stúdió, a Spiritus Primus, a Lumen Zöldség és a Kultúrgorilla – támogatását.

Támogatók:

Trilak logoimagesspiritus-primus-palinkafozde-logo_logo_lumen_zoldseg-page-001kulturgorilla_logo2012_1200px szelesbodvalenke-logo-end

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük