Lenkeprojekt 2013

Idén is folytatódik a Lenkeprojekt, a MOME EcoLab öko-szociális fejlesztési projektje. Immár nem csak Bódvalenkén lesz tevékeny a csapat: hogy a környező falvak lakóit is megszólíthassuk, a Bódvaszilasi Községi Általános Iskolával működünk együtt.

Bódvalenke copyright Sarolta Ember

Bódvalenke

Bódvalenke Észak-kelet Magyarország egyik legszegényebb települése, melynek többségében roma lakosú közössége mélyszegénységben, mindennapi nyomorban él. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fenntarthatósági kutatócsoportja, a MOME EcoLab egy hosszú távú fejlesztési projektet indított el a településen, melynek célja, hogy a fiatal designerek helyi nyersanyagokon alapuló, piacképes öko-design termékek és helyi eszközök fejlesztésével segítsenek a munkahelyteremtésben, a szegénység csökkentésében és a társadalmi integrációban.

217382_507511572649022_1930277746_n

Lenkeprojekt 2013

2013 nyarán kéthetes alkotótábor keretében formatervező, építész, grafikus, fotós és design menedzser egyetemi hallgatók olyan iskolai fejlesztő és játszó eszközöket készítenek a helyiek bevonásával, amely a 5-10 év közötti gyerekek képességfejlesztését, közösségépítését, iskolai integrációját segíti.

Az idei nyári alkotóhéten a bódvaszilasi iskola kihasználatlan udvarát gondoljuk újra, hogy inspiráló közeget teremtsünk a környék 16 falvából érkező gyerekek számára. A csapat emellett egy iskolai fejlesztő csomagot is tervez. Mindebben az iskola tanárai is segítségünkre lesznek. A nyári alkotóhéten született projektek végleges megvalósítására szeptemberben kerül sor.

IMG_1276

A Lenkeprojekt korábbi eredményeiről a Projektek és a Plusz OK fülek alatt olvashattok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük